GREATEST KıLAVUZU HAMILELIKTE KAC HAFTADA BIR KONTROLE GIDILMELI IçIN

Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için

Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için

Blog Article

Nene adaylarına yavaş yavaş bebeğin mevlit çantasını hazırlaması önerilir. Bu çantanın beraberinde doğuma gelirken anneye ait kıyafet ve eşyaların ve de bebeğin puşetinin unutulmaması gerekir.

Elan önceki haftalarda yolk sak denilen kesecikten beslenirken bu haftadan itibaren baştan aşağı annesinde plasenta denilen eş ile beslenmeye adım atar böylece sizdeki gaflet ve yorgunluk halide ortadan kalkacak.

Gebelik sürecinde her hafta farklı tadilat ve vürutimler meydana gelir. Örneğin, gebeliğin ilk haftalarında bebek henüz bir embriyo halindeyken, ilerleyen haftalarda fetüs olarak adlandırılır ve uzuv vürutimi başlar. Gebeliğin 6. haftasında bebeğin yürek atışları adım atar ve deveran sistemi enerjik hale gelir​

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Bebeğin kalp atışının ilk yol duyulduğu (ekseriyetle 7 veya 8 hafta önında) ve ilk fetal hareketlerin hissedildiği (vasati 18 ila 22 hafta beyninde, fakat çeşitleme gösterebilir) dönemler gebelik sürecindeki kilometre taşlarıdır ve veladet yapacağınız tarihin yakınlarında gebelik takibi hesaplama olup olmadığına dair ipuçları sunabilir.

Gebeliğin muvazeneli ve besleyici bir beslenme rutini ile desteklenmesi gerekir. Nene adaylarının vitamin ve mineral ihtiyacını telafi etmek muhtevain ongun oranda taze semere, sebzevat, tam tahıllar, evetğsız proteinler ve kifayetli sıvı tüketmeleri önemlidir.

Hatta annenin folik asit ve diğer vitamin takviyelerine esaslaması gerekebilir. Ultrason hatimeları ve hun testleri doğrultusunda gebeliğin hafta hafta takibi planlanır.

Gebeliğin başından sonuna derece muayyen aşamalarda uygulanan testler, farklı sıhhat durumlarının izlenmesi ve gerektiğinde karışma edilmesi açısından önemlidir.

Bu kontroller genellikle mahiye olarak from this source adım atar ve gebeliğin ilerledikçe daha pıtrak hale you can try here gelir. Doktorunuz sizin durumunuza bakılırsa kontrollerin sıklığını belirleyecektir.

Iki canlı başüstüneğunuzu öğrendiğinizde olası olan en kısaca sürede bir doktora gitmelisiniz. İlk muayenede embriyonun esenlıklı bir şekilde rahme yerleşip yerleşmediği kontrol edilir ve dış gebelik gibi riskler değerlendirilir.

Plasenta Previa: Plasenta, rahim ağzına benzeyen olabilir ya da rahim ağzının üzerine yerleşebilir. Gebelik boyunca meydana getirilen ultrasonlarla plasentanın iskân yeri izlenir.

Bu haftalarda bebekte strüktürel bir mesele olup olmadığı ve kalıtım bilimi bir hastalığın belirtilerinin varlığını aramak midein tafsilatlı Ultrason – Tarama Ultrason kuruluşlması gerekmektedir.

Gebelik takibinde detaylı ultrason, fetüsün anatomik gelişimini inceleyerek organların hak gelişip gelişmediğini kontrol fiyat. Olası yapısal anormallikler bu ultrasonla sabitleme edilebilir.

Bebeğinizde aksiyon bu haftada başlangıçlıyor. Ama sizin bu hareketleri hissetmek midein henüz 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri spontane seğirme şeklinde ve refleks hareketler.

Report this page